10 000 euro boete wegens negeren rood licht

06 september 2013 — Ferrari heeft een boete gekregen van maar liefst 10 000 euro omdat Felipe Massa door het rood is gereden.

image
Felipe Massa had van het team de opdracht gekregen om aan het einde van de eerste oefensessie, kort voor het vallen van de vlag,  naar het einde van de pitlane te rijden. Daar moest de Braziliaan een oefenstart doen.

Massa moest aan het einde van de pitlane echter wachten op Fernando Alonso die eveneens een oefenstart moest Maken. Net toen Massa wou vertrekken sprong het licht op rood. De Braziliaan twijfelde en remde maar hij kwam pas na de witte lijn tot stilstand.

Door het rood gereden dus en na bijkomend onderzoek zijn de stewards van de FIA onverbiddelijk: 10 000 euro boete luidde het verdict.

“De rijder heeft alles geprobeerd om op tijd te stoppen maar het team heeft een fout gemaakt door hem met nog te weinig tijd op de klok nog naar het einde van de pitlane te sturen. Het team haalde er echter geen voordeel uit,” luidde het in de mededeling van de stewards. Toch volgde er dus een boete voor Ferrari.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België