12-jarige zoon van Charlie Whiting geeft zondag startsein Britse GP

13 juli 2019 — De FIA heeft de 12-jarige zoon van de eerder dit jaar overleden Charlie Whiting uitgenodigd om het startsein van de GP van Groot-Brittannië te geven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door F1Paraguay (@f1paraguay) op

Charlie Whiting was ruim 23 jaar racedirecteur van de Formule 1 maar overleed plots aan de vooravond van het raceweekend in Australië. In Silverstone wil men Charlie Whiting nogmaals uitgebreid eren en daarbij hoort ook een speciaal eerbetoon tijdens de start.

De 12-jarige zoon van Charlie Whiting zal immers samen met Christian Bryll de start geven van de Britse GP. Christian Bryll geeft sinds het overlijden van Charlie Whiting de start van de races en zal de zoon van Charlie Whiting instrueren hoe en wanneer hij de start moet geven.

Op donderdagavond vond er op Silverstone al een speciaal eerbetoon aan Charlie Whiting plaats. Daarbij waren honderden aanwezigen, waaronder rijders, teamleden, journalisten en officials van raceklassen. Ook zijn vrouw en dochter waren aanwezig. Onder andere Sebastian Vettel hield een emotioneel eerbetoon aan Whiting.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België