“13 jaar heb ik naar dit moment toegewerkt”

21 oktober 2015 — Alexander Rossi is erg opgewonden voor komend raceweekend. Nu zondag zal hij immers als Amerikaan aan de start verschijnen van de GP van de Verenigde Staten.


Rossi tekende onlangs een contract bij het Manor F1 team om vijf races dit seizoen af te werken bij het Manor F1 team. Rossi, die tweede staat in het GP2-kampioenschap, vervangt Roberto Merhi.

Het moet niet onder stoelen of banken gestoken worden dat de nodige sponsorgelden een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn aanstelling als racepiloot bij Manor. Zijn nationaliteit was dan ook nog eens een meevaller voor Manor en bij uitbreiding de Formule 1. Ook de Formule 1 kan mogelijk immers profiteren omdat er voor het eerst sinds 2007 een Amerikaan aan de start zal verschijnen van de Amerikaanse GP.

“Ik kan niet goed beschrijven hoe opgewonden ik ben om tijdens mijn thuisrace voor het eerst te kunnen racen,” blikt Rossi vooruit naar komend raceweekend. “Ik heb het gelukkig erg druk gehad met allerlei pr-events, waardoor ik de druk enigszins kon afhouden. Nu begint het besef echter te komen en het voelt geweldig.”

“Het betekent enorm veel voor mij, niet alleen omdat ik de eerste Amerikaan sinds 2007 ben die een thuisrace rijdt in de F1, maar ook omdat het de realisatie van een doel is waarnaar ikzelf en alle mensen rondom mij gedurende 13 jaar toegewerkt hebben. Komend weekend is een opportuniteit waardoor ik hen kan belonen voor de steun die ik gekregen heb. Ik ga er voluit voor gaan,” besluit Rossi.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België