logo
 

17-jarige Sirotkin past stoeltje tijdens eerste bezoek aan fabriek Sauber (foto’s)

21 augustus 2013 — Sergey Sirotkin heeft vandaag voor de eerste keer een bezoek gebracht aan de fabriek van het Sauber F1 team.

Sirotkin zal door Sauber worden klaargestoomd voor een racezitje in de Formule 1. Dat heeft de Rus te danken aan de nieuwe Russische investeerders die Sauber geholpen hebben. Het bedrijf van zijn vader, het National Institute of Aviation Technologies, investeert eveneens fors in Sauber en daaraan is als voorwaarde verbonden dat Sergey Sirotkin wordt klaargestoomd voor de Formule 1, ook al is hij momenteel nog maar 17 jaar oud.

“Het was tijdens mijn bezoek aan Sauber een erg drukke eerste dag,” aldus Sirotkin. “Ik leerde enorm veel van het team alsook heel wat andere dingen. Ik paste een stoeltje en heb de mecaniciens ontmoet. Ik heb ook veel over de wagen geleerd en wat er allemaal tijdens een raceweekend gebeurd. Er is me ook erg veel over het stuurwiel verteld.”

“Ik ben enorm blij want indien je mij zes maanden geleden zou verteld hebben dat ik op een dag de fabriek zou bezoeken dan zou ik dat nooit geloofd hebben. Het is fantastisch. Mijn droom komt nu heel dicht bij de realiteit,” besluit de Rus.
imageimageimageimageimageimageimage

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België