logo
 

2014 mogelijk laatste seizoen van Adrian Newey

05 juni 2013 — Volgens Auto Motor und Sport doet een gerucht de ronde dat Adrian Newey na 2014 stopt in de Formule 1. image

Newey is sinds 2006 de ontwerper van de bolides van Red Bull Racing. Sindsdien pakte het Oostenrijkse team drie constructeurstitels, en evenveel rijderstitels met Sebastian Vettel. Newey wordt al jaren geroemd om zijn oneindige creativiteit, die al heel wat wereldtitels opleverde met Red Bull, Williams en McLaren. Zijn palmares is ongezien binnen de Formule 1.

Nu meent Auto Motor und Sport echter dat 2014 wel eens het laatste seizoen van Newey zou kunnen zijn in de F1. De Brit zou zijn buik vol hebben van alle technische beperkingen, en zou bovendien van mening zijn dat de sport zich te veel op motoren zou gaan concentreren. Vanaf volgend seizoen wordt het motorenreglement immers volledig omgegooid met de invoering van de 1.6 V6 Turbomotoren.

Red Bull zou zelfs al een vervanger op het oog hebben. Niemand minder dan James Allison, die vorige maand zijn vertrek aankondigde bij Lotus, zou nadrukkelijk in beeld zijn bij de regerende wereldkampioenen. Van Allison werd nochtans algemeen aangenomen dat hij zou terugkeren naar Ferrari, waar hij eerder al actief was in het uiterst succesvolle Michael Schumacher tijdperk.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België