“2018-banden niet laten terugkeren is een gemiste kans”

01 juli 2019 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto is teleurgesteld dat de bandencompounds die Pirelli in 2018 voorzag dit seizoen niet terugkeren. Binotto meent dat het een gemiste kans is om de de sport opnieuw spannender en aantrekkelijker te maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Over het voorbije raceweekend is Mattia Binotto best tevreden. De F1-fans kregen mooie gevechten te zien en er zat veel meer spankracht in de race.

“Ik denk dat het een mooi gevecht was. Meestal heb je goede gevechten wanneer er geen wagen is die veel beter is dan de rest,” aldus de Ferrari-teambaas.

Binotto was uiteraard teleurgesteld dat Ferrari en Leclerc niet wisten te zegevieren maar tegelijkertijd was hij echter vooral teleurgesteld dat de teams het niet eens raakten om de 2018-bandenspecificatie te laten terugkeren.

“Op dat vlak was het voorbije weekend geweldig. Ik denk echter dat we dit weekend een geweldige kans gemist hebben wat een beslissing over de banden betreft.”

Ferrari en Red Bull, alsook de teams Haas, Alfa Romeo en Toro Rosso die daaraan gelinkt zijn, stemden voor een terugkeer naar de 2018-banden. Mercedes, McLaren, Williams, Renault en Racing Point F1 stemden tegen.

“Ik denk dat we met de volledige F1 er iets aan hadden moeten doen. Soms discussiëren we te veel en ondernemen we te weinig actie.”

“Ik voel me nog steeds beschaamd dat we de bandenspecificatie voor de rest van het seizoen niet gewijzigd hebben, dit omdat het een geweldige opportuniteit was om het rijdersveld dichter bij elkaar te brengen,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België