“2020 wordt een titanenstrijd tussen Vettel en Leclerc: ik durf niet voorspellen wie er wint”

16 januari 2020 — Volgens Gerhard Berger kan een 'ervaren' Sebastian Vettel komend F1-seizoen perfect de strijd aangaan met Charles Leclerc. Berger durft zich echter niet aan een voorspelling te wagen wie er zal winnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We weten niet of het voor hem persoonlijk een beslissend jaar zal zijn, dat zal hij zelf bepalen,” vertelde Berger tegenover het Duitse ‘Auto Motor und Sport’.

“Is het zijn laatste jaar en wil hij een mooi afscheid? Wil hij zijn contract bij Ferrari met drie jaar verlengen? Wil hij afrekenen met Leclerc?”

“Met Leclerc heeft hij in het team een serieuze tegenstander, een harde noot om te kraken. Maar dat kan hij. Of je nu voor Ferrari, Mercedes of Red Bull rijdt, het is altijd een harde noot om te kraken.”

“Dat is altijd het geval bij de topteams. Er zullen altijd twee alfa-mannetjes zijn die met elkaar strijden en dat tot er slechts één van beide over blijft. Toen ik naar McLaren ging was er Senna. Je kan niet van het gevecht weglopen,” besloot Berger.

Volgens Berger, zelf een voormalig Ferrari-rijder, is het duidelijk dat de toekomst van Ferrari bij Charles Leclerc ligt.

“Er bestaat geen twijfel over dat Leclerc een geweldige toekomst heeft en dat Sebastian zich aan het einde van zijn carrière bevindt,” zei Berger.

“Vettel heeft echter een ongelooflijke ervaring, hij is een viervoudig F1-kampioen en rijdt al vijf jaar voor Ferrari.”

“Met die ervaring kan hij perfect omgaan met de durf van iemand als Leclerc. Het zal een interessant duel worden waarvan ik de uitslag niet durf voorspellen.”

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België