21 races en Bahrein als seizoensopener in 2014?

09 juni 2013 — De kans lijkt groter te worden dat Bahrein volgend jaar de eerste race op de F1-kalender wordt en dat we een kalender van 21 races zullen hebben.


Bahrein stond de voorbije jaren meermaals ter discussie en vormde ooit zelfs de openingsrace op de F1-kalender. Toen de race in Bahrein voor de eerste keer niet kon doorgaan mocht Australië die rol opnieuw op zich nemen en dat is ook tot vandaag de dag zo gebleven.

Maar mogelijk zal Bahrein vanaf volgend seizoen opnieuw de openingsrace op de F1-kalender worden, zo bericht althans Ted Kravitz van Sky Sports F1.

“We horen dat de openingsrace van volgend seizoen niet in Australië maar in Bahrein zou plaatsvinden. En die race zou doorgaan nadat we daarvoor een laatste voorbereidende wintertest in Bahrein hebben gehad,” zei Ted Kravitz in Canada.

Omwille van de ingrijpende wijzigingen in het reglement zullen de wintertests ook sneller dan normaal op gang worden getrokken. Men wil zo de teams de kans te geven om sneller en uitgebreider de nieuwe motoren te testen.

“Het ziet er ook naar uit dat de eerste test naar voor wordt geschoven, meer bepaald naar januari. We zullen overduidelijk een veel langer seizoen kennen met waarschijnlijk 21 races, aangezien de races in Sochi en New Jersey erbij komen.”

Volgens de eerste signalen zou de GP van Bahrein mogelijk op 2 maart doorgaan. Het is ondertussen al erg lang geleden dat we het F1-seizoen zo snel van start zagen gaan. Het is echter nog wachten op de bekendmaking door de FIA van een eerste voorlopige F1-kalender.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België