“40 landen en steden willen een F1-race organiseren”

11 september 2017 — De voorbije maanden zouden naar verluidt zo'n veertig locaties hun interesse geuit hebben wat betreft het eventueel organiseren van een F1-race.


Sinds Liberty Media de nieuwe eigenaar van de Formule 1 is geworden waait er een nieuwe wind doorheen de sport. Er worden allerlei acties ondernomen om de sport aantrekkelijker te maken en dat werpt zijn vruchten af. Naast toeschouwers voor de races zijn er ook steeds meer steden en landen die interesse hebben in het organiseren van een F1-race.

“Tijdens de zeven maanden dat ik in deze job zit hebben ongeveer 40 landen, steden, gemeenten en prinsdommen mij benaderd omwille van hun interesse in het organiseren van een F1-race, wat erg bemoedigend is,” aldus Sean Bratches, de commerciële baas van de Formule 1. “Historisch gezien is dat enorm veel.”

“We proberen veel proactiever te worden op het vlak van steden en locaties die aantrekkelijk zijn voor ons als merk en voor onze strategie om races te organiseren op locaties waar we een enorme fanbasis kunnen creëren, vooral in de steden.”

Volgens Bratches is er ook een trend naar meer stratencircuits in plaats van permanente circuits die speciaal voor onder andere de Formule 1 gebouwd worden.

“Ik denk niet dat je veel speciaal gebouwde circuits zal hebben,” besluit Sean Bratches.

Bratches bevestigde echter dat de limiet wat betreft het aantal races voor een eventuele F1-kalender op 25 races ligt. De F1-kalender bestaat momenteel uit 21 races.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Liberty Media

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië