500% meer fans voor de Formule 1 in Mexico

26 april 2016 — De Formule 1 heeft één van haar grootste groeicijfers ooit bekendgemaakt en dat voor het Mexicaanse tv-publiek. Het aantal tv-kijkers voor de Formule 1 in Mexico is immers met meer dan 500% gestegen, zo bericht Forbes.


De enorme toename van de populariteit van de Formule 1 in Mexico is ongetwijfeld toe te schrijven aan het feit dat Mexico vorig jaar voor het eerst in 23 jaar opnieuw op de F1-kalender stond. Daarnaast rijden er met Sergio Perez en Esteban Gutierrez ook twee Mexicaanse piloten mee in de Formule 1.

Dat de Formule 1 enorm populair is in Mexico was ook al te zien aan de hand van de enorme hoeveelheid toeschouwers die op de Autódromo Hermanos Rodriguez de GP van Mexico live bijwoonden. Naar verluidt meer dan 130 000 F1-fans volgden er live de race en het was volgens F1-baas Bernie Ecclestone één van de hoogste toeschouwersaantallen in de geschiedenis van de Formule 1.

Ook de tv-cijfers in Mexico volgden want de Formule 1 is er razend populair. Er keken volgens de lokale tv-zender zo’n 3,4 miljoen Mexicanen naar de GP van Mexico, wat neerkomt op een stijging van zo’n 500 procent in vergelijking met de gemiddelde F1-race.

De hoge toeschouwersaantallen en kijkcijfers zijn ongetwijfeld een ruggesteun voor Bernie Ecclestone. De F1-baas kreeg de voorbije jaren vaak kritiek omdat hij met de Formule 1 steeds meer zogenaamde ‘nieuwe’ landen opzoekt en dat naar verluidt puur voor het geld. Mexico toont aan dat nieuwe landen op de F1-kalender wel een succes kunnen vormen in hun thuisland, al valt nog af te wachten of Azerbeidzjan later dit jaar het succes van Mexico zal kunnen herhalen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België