logo
 

8-11 maart F1-test gepland in Barcelona

Door het schrappen van de GP van Bahrein zal er een ultieme F1-test plaatsvinden op het circuit van Barcelona en dit van 8 tot 11 maart. Normaal gesproken zouden de F1-teams volgende week getest hebben in Bahrein als ultieme voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen.

Voorlopig is er nog onduidelijkheid over de eventuele datum waarop de GP van Bahrein zal verreden worden. Adam Parr van Williams had alvast alle begrip voor de annulatie.

“Het is uiteraard een teleurstelling voor iedereen die iets te maken heeft met de organisatie van het evenement. Maar het is ook duidleijk dat het ongepast zou zijn om gezien de huidige omstandigheden te racen in Bahrein. Het is altijd de bedoeling geweest van Williams om een positieve bijdrage te leveren aan de landen waarin we racen. We steunen dan ook de beslissing van de kroonprins om de test en de race te annuleren,” aldus Adam Parr.

‘We kijken nu uit naar de seizoensopener in Melbourne en een race in Bahrein wanneer de gepaste omstandigheden daarvoor zijn”.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België