“90 procent van de F1-piloten zou Lewis Hamilton ook in een Mercedes niet verslaan”

24 november 2020 — Volgens McLaren F1-piloot Carlos Sainz heeft Lewis Hamilton al meermaals bewezen over welk uitzonderlijk talent hij beschikt en doet het feit dat hij in de 'beste' wagen rijdt daaraan geen afbreuk.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

F1-collega Max Verstappen liet onlangs verstaan dat negentig procent van de F1-piloten ook in de Mercedes F1-bolide zouden winnen. Carlos Sainz is het daarmee eens, maar de Spanjaard maakt daarbij tegelijkertijd een serieuze kanttekening.

“Ik ben het met Max eens dat waarschijnlijk 90 procent van de rijders zou winnen met de Mercedes F1-bolide, zowel tijdens de race als de kwalificatie,” aldus Sainz tegenover ‘Motorsport-Total’.

“Maar wanneer je de helft van het rijdersveld in een Mercedes tegenover Hamilton zou plaatsen dan zou 90 procent van hen Hamilton niet verslaan.”

“Als je Hamilton uit de Mercedes zou halen dan denk ik dat iedereen van het huidige rijdersveld met de Mercedes F1-bolide zou winnen.”

“Het beschrijft goed wat er momenteel in de Formule 1 gaande is, maar ook dat Hamilton één van de allerbeste rijders is, zelfs al heeft hij de beste wagen.”

Volgens Sainz heeft de ondertussen zevenvoudig F1-kampioen geweldige kwaliteiten die er voor zorgen dat hij onder quasi alle omstandigheden beter weet te presteren.

“Ik zie erg goed hoe Hamilton onder druk weet te presteren,” aldus Sainz. “Hoe hij er in slaagt om in Q3 in alle sectoren de beste tijd neer te zetten en zo de polepositie te veroveren, ook al heeft hij maar een kleine marge tegenover Bottas.”

“In Oostenrijk slaagde hij erin om Bottas met anderhalve seconde in de regen te verslaan. Hamilton is in staat om dingen te doen die niet iedereen kan. Ik zou echter zijn teamgenoot moeten zijn om daarover meer in detail te kunnen gaan.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België