“Aan onze samenwerking met Ferrari verandert niets”

19 november 2016 — Het Haas F1 team is na een succesvol eerste seizoen in de Formule 1 niet van plan om iets te wijzigen aan haar samenwerking met Ferrari.


Het F1-team van Gene Haas debuteerde begin dit jaar in de Formule 1 en maakte meteen een erg goede indruk. Vooral tijdens de eerste races van het seizoen verraste Haas door met Romain Grosjean enkele mooie puntenfinishes te behalen.

Er ontstond in de aanloop naar dit seizoen enige commotie over de samenwerking tussen Haas en Ferrari. Met nog één race te gaan kan er een balans opgemaakt worden van het eerste seizoen van Haas in de F1.

En die balans is uitermate positief. Wanneer teambaas Guenther Steiner de vraag voorgeschoteld krijgt of ze bij Haas nu gaan nadenken over het eventueel herzien van de samenwerking met Ferrari antwoordt hij als volgt:

“Nee, dat gaan we niet doen. We hebben een langdurige overeenkomst met Ferrari zodat we onze huidige manier van samenwerken kunnen handhaven. We gaan de komende jaren op dezelfde manier vooruitgang proberen boeken en vervolgens zullen we zien of we onze manier van werken gaan aanpassen. Momenteel zijn we echter zeer tevreden over onze samenwerking met Ferrari en wat ze het voorbije jaar gedaan hebben om te bereiken waar we nu staan.”

Het ziet er naar uit dat Haas tijdens haar debuutseizoen in de F1 meteen op een mooie achtste plaats in het kampioenschap eindigt. Dat brengt niet alleen heel wat miljoenen met zich mee maar is ook een bijzondere motivatie voor iedereen die bij het Haas F1 team werkt.

“Hopelijk eindigen we achtste in het kampioenschap, tenzij Renault plots iets magisch uit haar hoed zou toveren,” blikt Steiner vooruit naar de laatste race.

Normaal zou dat geen probleem mogen vormen voor Haas dat 29 punten heeft en 21 punten voor staat op Renault.

“Je wil altijd je team verder ontwikkelen. Je wordt steeds beter en ook de medewerkers worden steeds beter maar voorlopig verandert er niets aan onze manier van werken,” besluit Steiner.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België