logo
 

Aandeelhouders Aston Martin akkoord over F1-deelname vanaf 2021

01 april 2020 — Eerder raakte al bekend dat Aston Martin plannen had om vanaf 2021 als volwaardig team deel te nemen aan de Formule 1 en vandaag volgde het nieuws dat de aandeelhouders daarmee akkoord zijn gegaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin (@astonmartinlagonda) op

Lawrence Stroll, de vader van F1-piloot Lance Stroll, deed in januari een miljoeneninvestering in Aston Martin Lagonda. Stroll zorgde er zo mee voor dat Aston Martin een financieel moeilijke periode achter zich kan laten.

De recente malaise op de beurzen heeft er voor gezorgd dat het consortium rond Lawrence Stroll nog een bijkomende investering van 293 miljoen euro in Aston Martin Lagonda heeft gedaan. Daarmee vergroten ze nog extra hun greep op de Britse sportwagenfabrikant.

De andere aandeelhouders keurden op 30 maart de bijkomende investering goed en dat zorgt er meteen ook voor dat de F1-plannen van Lawrence Stroll voor Aston Martin geconcretiseerd zijn.

Aston Martin, dat tot eind dit jaar nog titelsponsor is van Red Bull Racing, zal vanaf 2021 als fabrieksteam deelnemen aan de Formule 1. Aston Martin doet dat door het huidige Racing point F1 team om te vormen tot haar fabrieksteam.

In een mededeling liet Lawrence Stroll weten dat de Formule 1 een belangrijke rol zal spelen in het promoten van Aston Martin als merk alsook in de marketingstrategie van het bedrijf.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België