Aandeelhouders McLaren willen binnen de drie jaar nog een wereldtitel

04 januari 2017 — McLaren verkeerde de afgelopen jaren in woelige wateren. Het team viel weg naar de middenmoot van het Formule 1-peloton en ook achter de schermen ging het er bij momenten hard aan toe. Toch is de nieuwe executieve director, Zak Brown, optimistisch over de toekomst.


Brown werd na de ruzie tussen Ron Dennis en enkele andere aandeelhouders in november aangesteld als nieuwe executive director bij het Britse traditieteam.

“Je moet geen kernfysicus zijn om dat te weten”, vertelde Brown hierover. “Ik heb daar bewust wat afstand van genomen. Maar uiteindelijk willen alle aandeelhouders een wereldkampioenschap winnen en daar gaan we samen aan werken.”

Het doel is dat wereldkampioenschap voor het einde van het decennium te winnen. McLaren heeft dus nog drie jaar om een opvolger voor Lewis Hamilton, die in 2008 zijn eerste en enige titel voor de Britse renstal won, te vinden.

De Amerikaan werd vooral aangesteld om het team er op financieel en marketingvlak weer bovenop te helpen. Moet Brown McLaren dan voorbereiden op een verkoop, vroeg The Financial Times.

“Dat beslissen de aandeelhouders natuurlijk, maar het zou me niet verbazen moest ik binnen tien jaar nog een grand prix volgen in een McLaren-outfit.”

Ook over de huidige staat van de F1 heeft Brown een mening. “Vooraan de grid werkt alles perfect. Maar als je verder naar achter loopt, zie je daar de kleine teams met grote financiële problemen.”

Ook de raceorganisatoren delen in de klappen.

“Sommige circuits kunnen financieel de eindjes niet meer aan elkaar knopen, ondanks dat het goedlopende evenementen zijn. Zij rekenen dit door aan de toeschouwers, die dan de dupe zijn. Velen kunnen de tickets niet meer betalen.”

“We moeten daarom een nieuwe balans vinden voor het financiële ecosysteem van de Formule 1, zodat het voor iedereen die er deel van uitmaakt ook in financieel opzicht werkt”, besluit hij.

Geschreven door Mika Tuyaerts


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië