“Aanpassing F1-kalender heeft geen gevolgen voor Zandvoort”

13 januari 2021 — Gisteren liet de Formule 1 weten dat er enkele aanpassingen aan de F1-kalender 2021 gebeuren, voor het circuit van Zandvoort zouden deze aanpassingen echter zonder gevolgen blijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CM.com Circuit Zandvoort ߏΰߏpߏ† (@circuitzandvoort)

Normaal was het de bedoeling dat er in het voorjaar van 2020 voor het eerst in jaren opnieuw een GP van Nederland zou plaatsvinden. Door de pandemie met het coronavirus werd de F1-kalender 2020 grondig hertekend en in Nederland opteerde men ervoor om pas in 2021 terug te keren op de kalender.

Op de F1-kalender 2021 werd bovendien bewust voor een plaats in het najaar gekozen, dit omdat er gevreesd werd dat het coronavirus opnieuw roet in het eten zou kunnen strooien.

Dat het coronavirus inderdaad ook dit jaar een serieuze invloed op de F1-kalender heeft bleek gisteren al. Voor de ‘Dutch GP’ zou dit voorlopig echter zonder gevolgen blijven.

“Voor Zandvoort heeft de aanpassing van de kalender geen gevolgen,” aldus Jan Lammers die nauw betrokken is bij de organisatie tegenover het Nederlandse ‘NOS’.

“We zijn blij dat we een plek later in het seizoen hebben: 5 september lijkt een veilige datum. Racen in mei, de oorspronkelijke periode, zou waarschijnlijk toch weer serieus discussiepunt zijn geweest.”

De organisatoren van de ‘Dutch GP’ mogen blij zijn dat ze sowieso al een plaats in het najaar hadden.

“De oorspronkelijke datum in mei zou waarschijnlijk een groot probleem hebben opgeleverd,” aldus F1-commentator Louis Dekker van de NOS.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België