Aanpassingen aan F1-circuit Monaco

20 april 2012 — De organisatoren van de GP van Monaco hebben aangekondigd dat er enkele aanpassingen aan het F1-circuit gebeuren.

image De aanpassingen komen er in eerste instantie om de veiligheid te verbeteren. Vooral het deel van het circuit na de tunnel wordt grondig aangepakt.

Bijna ieder jaar zijn er wel incidenten of crashes op dat deel van het circuit. De F1-bolides moeten vlak na het uitkomen van de tunnel aanremmen voor het nemen van de chicane en daar loopt het dus vaak fout. Rijders legden de oorzaak van de incidenten daar vaak bij de staat van de baan en dat is nu ook bewezen.

Het deel van het circuit na de tunnel werd onderzocht met een laser en nu blijkt dat daar oneffenheden in het circuit zitten die zelfs oplopen tot bijna twintig centimeter. De baan is daar nu uitgevlakt om de veiligheid en het comfort bij het aanremmen voor de chicane te verhogen.

Een ander belangrijk veiligheidsprobleem is het muurtje dat vlak na de chicane staat. Indien je met een F1-wagen de chicane mist of stuurloos rechtdoor gaat dan crash je bijna zeker tegen dat muurtje. Vorig jaar crashte Sergio Perez daar nog erg zwaar maar gelukkig was aan het muurtje een zogenaamd TecPro stootkussen aangebracht. Nu is er echter een bijkomende ingreep gedaan. Het muurtje begint nu pas 14,6 meter later. Men heeft dus een deel van het muurtje afgebroken en uiteraard zal er opnieuw een stootkussen van TecPro aanwezig zijn.

De TecPro stootkussens zijn beter dan gewone bandenstapels, vooral omdat ze beter de g-krachten absorberen die ontstaan bij een crash. Rondom het circuit van Monaco zullen deze stootkussen dan ook op veel plaatsen de klassieke bandenstapels vervangen.

Een laatste ingrijpende wijziging heeft te maken met het verlaten van de pitlane. Er zijn enkele bomen verwijderd zodat de uitgang van de pitlane breder is en er met een hogere snelheid terug op het circuit kan gereden worden.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België