Aanrijding Hamilton en Rosberg wordt onderzocht

03 juli 2016 — De stewards gaan het gedrag van Nico Rosberg onderzoeken. Tijdens de laatste ronde van de GP van Oostenrijk deed Lewis Hamilton een inhaalpoging op Nico Rosberg, maar beide Mercedessen raakten elkaar.


Nico Rosberg moest vanaf plaats zes op de grid wat plaatsen goed maken en dat lukte ook door een vroege pitstop. Op het einde van de race dichtte Lewis Hamilton het gat met Nico Rosberg, waardoor het erg spannend werd in de allerlaatste ronde van de race op de Red Bull Ring. In bocht twee probeerde Hamilton de wk-leider voorbij te gaan, maar Rosberg reed in op Hamilton. De Duitser verremde zich immers, terwijl Hamilton aan de buitenkant van de bocht probeerde in te halen.

De beide Mercedessen raakten elkaar en Rosberg liep schade op. Lewis Hamilton won de race in Oostenrijk en Nico Rosberg werd nog vierde. De stewards brachten meteen de boodschap naar buiten dat Rosberg wordt onderzocht. Hij wordt beschuldigd van het veroorzaken van een botsing en het rijden met een beschadigde wagen.

Mercedes baas Toto Wolff beschreef de botsing tussen zijn twee rijders als ‘hersenloos’. Wolff verklaarde dat beide rijders problemen hadden met de remmen en dat het ‘brake-by-wire’ systeem van Rosberg het begaf. Tegenover Sky Sports zei Wolff dat het erg teleurstellend is om beide wagens te zien botsen met elkaar.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België