Aanrijding Hamilton-Hulkenberg kost McLaren 10 miljoen dollar

27 november 2012 — Uiteraard is het jammer wanneer je als rijder moet opgeven, maar de uitvalbeurt van Lewis Hamilton kostte McLaren waarschijnlijk 10 miljoen dollar.

image
Op het eerste zicht was de aanrijding tussen Nico Hulkenberg en Lewis Hamilton een zoveelste aanrijding dit seizoen maar in de slotrace van het seizoen is zoiets extra pijnlijk. Voor Hulkenberg en Force India gingen kostbare punten verloren, zeker als kleiner team. Maar ook voor een topteam als McLaren loopt de factuur hoog op.

Jenson Button mag dan wel de race gewonnen hebben, maar door de uitvalbeurt van Hamilton verloor het de kostbare punten van de tweede of derde plaats. Bovendien wist Ferrari nu met beide wagens op het podium te eindigen. De crash van Hamilton tijdens zijn laatste race voor McLaren is dan ook een erg kostbare.

Niet alleen omwille van de schade aan de wagen, want die is vervangbaar en het was bovendien de laatste race van het seizoen, maar vooral omwille van de verloren wk-punten. Indien Hamilton immers tweede was geworden, dan was McLaren ook tweede geworden in het constructeurskampioenschap.

En zoals algemeen geweten is het constructeurskampioenschap voor de financieën van de teams veel belangrijker dan het kampioenschap bij de rijders. Afhankelijk van hoe een team daarin eindigt krijgt het meer of minder geld. Het verschil tussen een tweede en derde plaats in het kampioenschap bedraagt zo’n 10 miljoen dollar ...

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België