Aanrijding Senna en Massa is een race-incident

18 maart 2012 — De wedstrijdleiding heeft het incident tussen Felipe Massa en Bruno Senna geklasseerd als zijnde een race-incident.

Bruno Senna en Felipe Massa reden tijdens de GP van Australië tegen elkaar. Uiteindelijk moest Felipe Massa opgeven met een gebroken ophanging. De wedstrijdleiding ging het incident na afloop van de race onderzoeken maar er worden dus geen straffen uitgedeeld.

Ook de beide Brazilianen zijn het erover eens dat geen van hen beide verantwoordleijk is voor het incident en dat de aanrijding als een race-incident wordt beschouwd.

“Volgens mij was het iets dat in elke race kan gebeuren. Ik deed niet echt iets mis want ik zat aan de binnenkant van de bocht. Vanuit zijn standpunt was het bijna het einde van de race en wou hij strijden voor een positie. Je kan dan ook niet zeggen dat hij echt iets verkeerd heeft gedaan,” zei Felipe Massa in een reactie.

Ook Bruno Senna is het daarover eens.

“Je vecht voor iedere millimeter van het circuit. Indien ik iets trager zou geweest zijn dan hadden elkaar waarschijnlijk gewoon met de banden geraakt en was er verder niets gebeurd. Ik was echter iets sneller en mijn linker voorband raakte zijn voorvleugel,” was het besluit van Bruno Senna.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België