logo
 

Aanslagen leiden tot extra veiligheidsmaatregelen voor GP van Duitsland

27 juli 2016 — 'The Telegraph' bericht dat de recente aanslagen in Duitsland er voor hebben gezorgd dat er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen op en rondom Hockenheimring, waar komend weekend de GP van Duitsland plaatsvindt.


Er zijn echter geen concrete aanwijzingen gevonden voor een eventuele aanslag tijdens de race. De Duitse politie wil wel voor extra veiligheid zorgen. Zo zal er meer politie en bewaking aanwezig zijn tijdens het evenement. Ze nemen daarmee al de mogelijke maatregelen om de bezoekers op hun gemak te stellen.

Ook voor de GP van Engeland werden er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Bernie Ecclestone bevestigde dat er inderdaad meer beveiliging zal zijn.

“Iedereen heeft wel wat schrik. Het lijkt dan ook alsof overal terroristen zijn. Ik weet niet precies wat ze aan het doen zijn maar het lijkt erop dat ze alles doen om een aanslag aan te voorkomen. Iedereen is alert, vooral Duitsland,” liet de F1-baas weten.

De woordvoerder van het circuit zegt dat de politie niets weet van mogelijke aanwijzingen wat betreft een verstoring of aanslag tijdens het raceweekend.

“De politie van Hockenheim en al de andere relevantie autoriteiten staan constant in nauw contact met de promotor. Ze monitoren en evalueren de situatie constant en dit in het kader van de recente gebeurtenissen. Ze zullen al de nodige en gepaste maatregelen nemen om de veiligheid te garanderen van iedereen die het raceweekend bijwoont,”aldus een woordvoerder van de Hockenheimring.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België