Aantal knoppen op F1-stuur verontrust Barrichello

02 februari 2011 — Williams-rijder Rubens Barrichello maakt zich zorgen omwille van de hoeveelheid knopjes op het stuur.

De terugkeer van KERS en de verplichting een verstelbare achtervleugel te gebruiken zorgt ervoor dat de sturen nog voller staan dan vorig jaar.

“Dit zal niet voor gevaarlijke situaties zorgen, maar het kan de piloten wel afleiden van het racen. Het probleem is dat je niet meer naar de weg kijkt. Er is geen enkele rechte lijn waar ik niet op een knop druk en schakel.”

Barrichello is tevreden over de eerste training die hij in Valencia achter de rug heeft met de nieuwe Williams FW33. Volgens het Braziliaanse ouderdomsdeken kan de balans van de wagen nog beter maar hij is tevreden dat hij 45 rondjes heeft kunnen rijden.

“Deze wagen is totaal anders dan de FW32 van vorig jaar. Jammer genoeg verloren we wat tijd door een probleem met het KERS-systeem, maar we hebben genoeg kilometers kunnen rijden.”

Ook F1journaal berichtte de voorbije dagen al dat het aantal knoppen op een F1-stuur het erg complex maakt: lees artikel

geschreven door Yong Lee Van de Casteele


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Rubens BarrichelloWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België