logo
 

Aanwijzingen dat China in oktober terug op F1-kalender zal staan

01 april 2020 — Er zijn aanwijzingen dat de GP van China in oktober een nieuwe plaats op de F1-kalender 2020 gaat krijgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BOTECO F1 (@botecof1) op

Na de uitbraak van het coronavirus was de GP van China de eerste race van de F1-kalender 2020 die sneuvelde. Grote vraag is echter of de race op een herziene F1-kalender zal terugkeren.

Voor het eerst zijn er nu echter aanwijzingen dat de race mogelijk midden oktober opnieuw op de F1-kalender zal staan.

Eerst en vooral is er de Chinese Formule 4 die eveneens door het coronavirus werd stilgelegd. Oorspronkelijk zou de Chinese Formule 4 ook op het Shanghai International Circuit racen maar die race die voor het weekend van 17 en 18 oktober gepland stond is verdwenen. Waarschijnlijk wordt er in Wuhan (het epicentrum van het coronavirus) of Ningbo geracet.

Daardoor zou er voor de Formule 1 en aanverwante raceklassen plaats vrijkomen. Bovendien vindt op 11 oktober de GP van Japan plaats en dat zorgt ervoor dat het logistiek voor de F1-teams iets makkelijker zou zijn.

Tot slot is het ook opmerkelijk dat de prijs voor toegang tot het Shanghai International Circuit tijdens het derde raceweekend opmerkelijk duurder is dan de overige weekends in oktober, wat er eveneens op wijst dat er dan een belangrijk event gepland staat.

Voorlopig nog niets officieel dus maar de aanwijzingen zijn wel opmerkelijk te noemen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België