logo
 

Abiteboul: “Red Bull heeft groot deel van haar succes aan Renault te danken”

02 mei 2019 — Volgens Renault F1-baas Cyril Abiteboul heeft het Red Bull F1-team veel van haar successen aan voormalig motorpartner Renault te danken, ook al uitte de renstal de voorbije jaren vaak harde kritiek aan het adres van de Franse constructeur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Iets wat we Christian en Red Bull kunnen nageven is dat ze een geweldige communicatiestrategie hanteren,” aldus Abiteboul. “Communicatie maakt deel uit van deze wereld, het maakt deel uit van de Formule 1, het is ook een onderdeel van onze strategie en tactiek.”

“Het is niet het eerst en ook niet het laatste team dat alle mogelijkheden benut om te strijden, en ook jullie (de media) gebruikt om dingen te beïnvloeden.”

Abiteboul verwees onder andere naar het nieuws eerder tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan dat Max Verstappen bereid is om gridpenalty’s te incasseren indien dat betekent dat Red Bull en Honda sneller vooruitgang boeken en zo de kloof met Mercedes en Ferrari kunnen dichten.

“Gisteren las ik dat Max Verstappen met plezier een gridpenalty zou incasseren. Verbazingwekkend!”

De Renault F1-baas geeft langs de andere kant toe dat de Renault-motor vlak na de introductie van de nieuwe V6-hybridemotor niet competitief genoeg was.

“Dit alles maakt deel uit van de wereld waarin we werken. Tegelijkertijd wil ik gerust toegeven, en ben ik het met Christian Horner eens, dat onze motor in 2014 en 2015 het vereiste niveau niet haalde.

“Er waren echter verzachtende omstandigheden. Wij waren erg blij met onze samenwerking en Renault heeft ook enorm bijgedragen aan wat Red Bull bereikt heeft, onder andere bij het behalen van vier wereldtitels op rij,” besloot Abiteboul.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België