logo
 

“Achtste plaats is verdiend”

14 september 2010 — Robert Kubica eindigde in Monza als achtste, een plaats die hij zeker verdiende aldus de Pool. De andere Renault-rijder Vitaly Petrov wist geen punten te scoren.

“Ik had een goede start en geraakte voorbij de Red Bulls en Nico Hulkenberg.” zegt Kubica. “Na het uitvallen van Lewis (Hamilton) kwam ik op een vijfde plaats te hangen. Bij mijn pitstop verloor ik een paar seconden en ook heel wat plaatsen. Hulkenberg zijn plaats goed behouden toen ik uit de pits kwam en ook Webber kon mij inhalen. Het is spijtig, maar het was verdiend voor hen net als mijn achtste plaats.”

Teamgenoot Petrov kende een slechtere race, maar moest ook van een twintigste plaats vertrekken. “Al voor de race wist ik dat het niet gemakkelijk ging worden.” verklaart de Rus. “Ik kon bij de start al vijf rijders voorbij, maar dat was niet genoeg voor punten. Inhalen was moeilijk, zeker als je nog moet oppassen dat je zelf niet wordt ingehaald. Ik denk dat er niet meer inzat. Dit weekend was ervaring op doen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België