Adam Parr: “Kimi is een van de meest getalenteerde piloten.”

02 november 2011 — Adam Parr, een van de grote bonzen bij Williams, gaf in een interview met de BBC toe dat hij de komst van Räikkönen wel ziet zitten, maar houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar over een mogelijke deal.

image

Williams heeft er binnen twee races zijn slechtste seizoen ooit op zitten en ze staan momenteel op de negende plaats in het kampioenschap met slechts vijf punten. Reeds halverwege gooide Sam Michael de handdoek in de ring en vertrok naar McLaren.

Ook de nieuwe technische leiding kan voorlopig geen verbetering aanbrengen. Het huidige rijdersduo is een combinatie van een rookie met de meest ervaren piloot op de grid, maar de laatste tijd zijn er steeds hardnekkiger geruchten over de komst van Kimi Räikkönen bij het team.

Naast Räikkönen valt ook de naam van Sutil wiens stoetje in gevaar zou kunnen komen door reserverijder Hülkenberg, maar volgens enkele insiders zou de deal met Kimi reeds in kannen en kruiken zijn. Tijdens een interview met de BBC wilde of kon Parr geen antwoord geven op wie het team als duo voor 2012 zou aanstellen, maar gaf wel toe dat iemand als Räikkönen de nodige motivatie binnen het team zou kunnen brengen om opnieuw vooruit te gaan.

“Ik denk dat iedereen weet dat Kimi een van de meest getalenteerde piloten is die de afgelopen jaren in de Formule gereden heeft”, zegt Parr, “Van wat wij eruit kunnen opmaken, staat hij te popelen om een comeback te maken en ik denk dat een kampioen in ons midden de mensen in ons team nieuwe energie zou kunnen geven.”

Dat lijken ons alleszins mooie woorden aan het adres van de kampioen uit 2007, te mooi om er van uit te gaan dat er niet meer aan de hand zou zijn. En ook het feit dat Parr niet wilde ontkennen, doet vermoeden dat er iets moois aan het groeien is tussen de twee: “We zijn aan het denken wat we kunnen doen voor volgend jaar. Er zijn nog geen beslissingen genomen en het spijt me vreselijk, maar ik kan momenteel niet meer dan dat zeggen.”

Het zou dus wel eens best kunnen dat Barrichello een nieuw helmdesign zal hebben in Brazilië en niet alleen omdat het zijn thuisrace is.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België