logo
 

Adrian Newey begrijpt de keuze van Sebastian Vettel voor Ferrari

10 januari 2015 — Sebastian Vettel rijdt niet langer bij Red Bull maat voor Ferrari, een keuze die Adrian Newey van Red Bull perfect begrijpt.

image
Vettel veroverde bij Red Bull vier wereldtitels maar kende het voorbije jaar een teleurstellende seizoen. De Duitser kondigde tijdens het raceweekend in Japan zijn vertrek bij Red Bull aan. Meteen waren er geruchten dat de Duitser bij Ferrari had getekend, iets dat pas later officieel werd bevestigd.

Adrian Newey, die jarenlang heeft samengewerkt met Vettel, begrijpt echter de keuze van Vettel.

“Hij wil zijn vleugels open slaan en andere dingen ontdekken,” zei Newey tijdens een interview met Sky Sports. “Het is een natuurlijke nieuwsgierigheid waarbij je wil ontdekken hoe je in een andere omgeving kan presteren. Ik kan begrijpen waarom hij de overstap maakt. Hij is een zeer slimme gast en jammer genoeg zal hij ook heel wat zaken meenemen naar Ferrari waarvan we dat liever niet zouden hebben, maar we begrijpen dat.”

Net om die reden trok Red Bull in laatste instantie ook haar goedkeuring in om Vettel meteen na afloop van het seizoen bij Ferrari te laten testen tijdens de tweedaagse F1-test in Abu Dhabi.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België