logo
 

Adrian Newey ontkent niet dat hij eventueel voor Ferrari zal werken

12 mei 2014 — Adrian Newey sluit niet uit dat hij na Red Bull nog voor een andere F1-renstal zal werken, ook Ferrari sluit hij dus niet uit.

image
Adrian Newey en geruchten over een eventuele overstap van Red Bull naar een andere renstal, op geregelde tijdstippen duiken de geruchten op en dat was ook de voorbije dagen opnieuw het geval. Volgens geruchten zou Ferrari voor de zoveelste keer met heel wat geld proberen om Newey de overstap te laten maken naar de Italiaanse renstal, maar meer dan geruchten zouden het niet zijn.

Newey zelf weigert echter categoriek te ontkennen dat hij in de toekomst niet voor Ferrari zal werken.

“Ik weet het niet. Ik moet er over nadenken,” was gisteren het antwoord van Adrian Newey op de vraag van Sky Sports of hij zijn F1-carrière zal beëindigen bij Red Bull. “Op een bepaald moment zal ik moeten nadenken over mijn toekomst, maar momenteel ligt men focus volledig op het kunnen inhalen van de zilveren bolides.”

Ook Christian Horner, de teambaas van Red Bull, reageerde voor de zoveelste keer op de geruchten rond een eventuele overstap van Newey naar Ferrari.

“Uiteraard is de verleiding van Ferrari steeds aanwezig,” zei Horner. “Maar er is ook het beleid en de druk die het met zich mee zou brengen, alsook het feit dat het in Italië is.”

Horner reageerde ook nog op een erg ludieke manier op de vraag over hoe lang het contract van Adrian Newey bij Red Bull nog loopt: “Dat is hetzelfde als een vrouw vragen hoe oud ze is,” zei Horner tegen Ted Kravitz.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië