Adrian Newey: “Onze F1-bolide is niet zo goed als we willen”

10 april 2019 — Red Bull-ontwerper Adrian Newey geeft ruiterlijk toe dat de RB15 momenteel niet zo goed is als dat het team had gehoopt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Tijdens de eerste twee races van het seizoen finishte Max Verstappen op de derde en vierde plaats. De Nederlander werd daarbij echter geholpen door pech en foutjes bij Ferrari. Strijden voor overwinningen zit er momenteel niet in, dat beseft ook Adrian Newey, die toegeeft dat de RB15 momenteel niet snel genoeg is.

“Wat het chassis betreft ga ik doodeerlijk zijn, onze wagen is momenteel niet zo goed als dat we zouden willen,” aldus de 60-jarige ontwerper tegenover Natalie Pinkham van ‘Sky Sports’. “We moeten daaraan werken en onze wagen verbeteren.”

De verdere ontwikkeling van de Red Bull RB15 moet niet alleen van het team maar ook deels van motorpartner Honda komen. Adrian Newey heeft echter alle vertrouwen in Honda.

“We hebben ook een goede relatie met Honda, een relatie waarbij we elkaar vertrouwen dat we ons ding doen en niet met modder naar elkaar gooien,” aldus Newey.

“Op cultureel vlak verschillen we erg, maar zo lang je elkaar respecteert en begrijpt denk ik dat alles goed zit.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België