logo
 

Adrian Newey: “Renault-krachtbron kan Mercedes bijhalen”

19 juli 2016 — Als Renault haar huidige werksnelheid kan aanhouden, denkt Adrian Newey dat het niet lang meer duurt tot de krachtbron van Renault hetzelfde niveau haalt als die van Mercedes.


In 2014 had Renault het moeilijk met de nieuwe reglementen om een goede krachtbron te ontwikkelen en Red Bull bekritiseerde de Franse motorleverancier openlijk in 2015. Na een update van de krachtbron in Monaco zagen we een aanzienlijke verbetering voor Red Bull. We zagen Red Bull opnieuw vooraan op de grid en Adrian Newey is ook onder de indruk van de progressie.

“Ik denk dat het correct is om te zeggen dat er vorig seizoen veel frustraties waren toen Renault achteruit ging in plaats van vooruit”, klinkt het bij Adrian Newey. “Maar nu zijn ze goed vertrokken en begrepen ze hun problemen. Over de laatste winter hebben ze veel progressie geboekt en ook de upgrade in Monaco was een succes. Als ze zo verder doen, dan kunnen we het gat met Mercedes dichten.”

Red Bull had in Spanje na 18 maanden opnieuw een race gewonnen en volgens Newey is dat vooral door de vooruitgang van Renault.

“Het is natuurlijk goed om opnieuw een race te hebben gewonnen dit seizoen. De race in Monaco was frustrerend omdat we het zelf hebben verpest. Maar om opnieuw vooraan mee te doen is een beloning voor het harde werk bij Red Bull, maar vooral bij Renault.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: RenaultRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië