Adrian Newey wil niet naar Ferrari

25 maart 2011 — De Italiaanse renstal Ferrari heeft een soort van poging ondernomen om niemand minder dan Adrian Newey aan te trekken. Die laatste ging echter niet op het aanbod in.

Ferrari heeft Red Bull-designer Adrian Newey omschreven als de beste ingenieur binnen de sport. Newey heeft momenteel nog een overeenkomst van drie seizoenen op zak bij Red Bull. Geen haar op zijn hoofd dat een eventuele verhuis naar Italië in overweging neemt. Geen overstap naar Ferrari dus. Het is vooral teambaas Christian Horner die regelmatig al eens moest lachen met de link tussen Newey en Ferrari.

“We begrijpen maar al te goed waarom meerdere teams over de diensten van Newey zouden willen beschikken. Hij is één van de beste designers binnen de sport. Ik ben er zeker van dat hij de komende seizoenen van zijn leven bij Red Bull blijft genieten. We lachen regelmatig wel eens met de eventuele overstap naar Ferrari. Ik heb het gevoel dat hij zich hier in Engeland op zijn gemak voelt”, aldus Christian Horner.

Volgens het Britse BBC nam Ferrari in 2010 al meermaals telefonisch contact op met Newey. Telkens informeerde men naar de toekomstplannen van de geniale designer. Een normale zaak die wel vaker voorkomt binnen de sport. Bij Ferrari ging het de afgelopen tijd echter iets extremer.

Eerst haalde men namelijk ook Neil Martin al weg bij Red Bull. Terwijl Pat Fry de overstap van Mclaren ook al maakte is het nu dus de beurt aan Newey. Zo’n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen aangezien de hele structuur van Red Bull om deze man draait. Voor rijders is het vaak een droom, een must. Voor Newey betekent het niets. Geen overstap naar Ferrari dus.

“Voor mij heeft het geen enkele zin of waarde om voor Ferrari te werken. Gewoon werken voor Ferrari spreekt me niet aan. Bij Red Bull voel ik me erg goed. Het is een bijzonder gevoel om te constateren dat mensen interesse in je tonen. Het is eigenlijk een beoordeling van je werk. Daarvoor sta ik ‘s morgens niet op uit mijn bed. Ik nam telkens het aanbod van Ferrari in overweging. Voor mij draait de F1 om mensen, niet om merken”, aldus Newey zelf.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België