logo
 

Adrian Sutil mist comeback niet

17 maart 2013 — Adrian Sutil is uitstekend begonnen aan het tweede luik van zijn F1-carrière. image

Sutil liet vandaag zien dat hij een tweede kans verdiende. De Duitser legde beslag op de zevende plaats, maar reed eerder een tijd lang aan de leiding van de wedstrijd door een goede pitstopstrategie. Dit is overigens de eerste keer in zijn carrière dat Sutil aan de leiding van een Grote Prijs reed. Vóór zijn afwezigheid slaagde hij daar nooit in.

Sutil zelf wist vooraf wel dat hij zijn leidersplaats nooit zou kunnen verdedigen, maar blikt achteraf toch uiterst tevreden terug op zijn tweede debuut bij Force India. “Dit was echt een fantastiche wedstrijd. Iederee rondom mij startte op de superzachte band, maar ik besloot om met de mediumcompound aan de race te beginnen. Zowel de snelheid als de wagen zelf waren goed, en daardoor kon ik het tempo goed volgen.”

“Omdat ik wist dat de andere rijders veel vroeger de pitstraat moesten opzoeken, kwam ik aan de leiding te liggen. Toen ik na mijn tweede pitstop weer op de eerste plaats reed, was ik ervan overtuigd dat een goed resultaat haalbaar was.” legt Sutil uit.

“Mijn laatste stint op de superzachte band verliep een stuk moeilijker omdat de banden heel snel versleten waren. Dat kostte me uiteindelijk nog enkele plaatsen. Ik vreesde zelfs even voor nog een extra pitstop, maar gelukkig was dat niet meer nodig, want de band werd naar het einde toe weer wat beter. Ik wil graag het team bedanken, want deze zevende plaats is een fantastische manier om aan het seizoen te beginnen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België