Afscheid in mineur voor Fernando Alonso

23 november 2014 — Fernando Alonso staat bekend voor zijn strijdvaardigheid, dat hij er steeds voor blijft gaan. Vandaag moest hij echter tevreden zijn met een negende plaats, en dat betekent toch wel een afscheid in mineur bij Ferrari.


Na vijf seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Alonso en Ferrari. Hier in Abu Dhabi, waar hij tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari de wereldtitel verloor aan Sebastian Vettel, wou de Spanjaard op een mooie manier afscheid nemen van Ferrari. Meer dan een negende plaats zat er echter niet in voor Alonso.

“Het was enorm moeilijk, net als de rest van het seizoen,” zei Alonso na afloop van de race. “Een negende plaats is niet het resultaat dat ik me had voorgesteld. We waren gans het raceweekend niet competitief genoeg.”

“Nu moet ik echter optimistisch naar de toekomst kijken en me goed voorbereiden op 2015,” blikt de Spanjaard vooruit naar volgend seizoen.  “Ik zit met gemengde gevoelens. Ik zal het team en de mensen missen. Ik kijk echter reikhalzend uit naar de toekomst.”

“Men begint aan een nieuw project omdat men er van overtuigd is dat het beter is. Dat zal ook zou bij Felipe (Massa) geweest zijn. Hij verliet Ferrari om naar Williams te gaan en staat hier vandaag als tweede op het podium. Ik hoop dat ik een gelijkaardige toekomst tegemoet ga.”

Officieel is nog niet geweten voor welke renstal Alonso in 2015 zal rijden, maar dat dit McLaren wordt staat voor 99,99% vast.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België