Agressieve afstelling voor ‘droog weer’ moet Charles Leclerc naar voor helpen

12 juli 2020 — Een agressieve afstelling van zijn F1-bolide voor droge weersomstandigheden moet Ferrari-rijder Charles Leclerc naar voor helpen tijdens de GP van Stiermarken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Tough day yesterday. Today is not going to be any easier but I'll give it all as always. Let's goo !

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Charles Leclerc kende in de regen een teleurstellende kwalificatie. De slechte performance op zaterdag valt volgens Leclerc deels toe te schrijven aan het feit dat hij voor een agressieve droogweerafstelling heeft gekozen.

“Het was een tricky kwalificatie,” zei Leclerc gisteren na afloop. “Het resultaat is echter dat we niet snel genoeg zijn. Ik heb geprobeerd om te pushen maar het volstond niet.”

Leclerc reed oorspronkelijk een elfde tijd maar door een gridpenalty voor het hinderen van Daniil Kvyat zal Leclerc pas als veertiende op de startgrid staan. Het is dus maar te hopen dat Leclerc zijn agressieve afstelling van de SF1000 soelaas biedt tijdens de race. Anders wacht de Monegask een verschrikkelijke race.

“Op het vlak van de afstelling van de wagen ben ik redelijk agressief gegaan. Wanneer het droge weersomstandigheden zijn denk ik dat we ervan kunnen profiteren maar op het vlak van natte weersomstandigheden denk ik dat we er iets te veel nadeel van ondervonden. Hopelijk kunnen we tijdens een droge race echter profiteren van onze agressieve benadering.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België