logo
 

Agressieve bandenkeuze McLaren en Red Bull voor GP van België

03 augustus 2017 — Pirelli heeft de bandenkeuzes voor de GP van België bekendgemaakt. Opvallend daarbij is vooral de agressieve bandenkeuze van McLaren en Red Bull


Na de in-season test in Hongarije gaan de teams en rijders in zomerpauze. Pirelli schakelt echter een versnelling hoger om de banden op tijd klaar te hebben tegen de GP van België.

Vooral McLaren en Red Bull hebben een agressieve bandenkeuze met maar liefst negen setjes van de ultrasoft, de zachtste bandencompound die Pirelli dit seizoen ter beschikking stelt. Het is de eerste keer dat Pirelli de ultrasoft ter beschikking stelt op het circuit van Spa-Francorchamps.

McLaren en Red Bull selecteerden voor hun rijders negen setjes van de ultrasoft. Vooral het verschil tussen Red Bull en de andere topteams Mercedes en Ferrari is groot. Mercedes en Ferrari selecteerden immers respectievelijk zes en zeven setjes van de ultrasoft. De verschillende bandenkeuze kan ook voor verschillende strategieën zorgen op het circuit van Spa-Francorchamps.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van BelgiëPirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië