Alain Prost: “Vandoorne is minstens zo goed als Alonso”

05 december 2017 — Stoffel Vandoorne heeft er een fan bij en het is niet de minste. Alain Prost schat onze landgenoot even hoog in als Alonso, zo niet zelfs hoger.


Viervoudig wereldkampioen Alain Prost laat in een vraaggesprek met RTBF optekenen dat hij danig onder de indruk is van Stoffel Vandoorne.

“Alle ogen waren op Stoffel gericht omdat hij beschouwd wordt als één van de grootste talenten met het oog op de toekomst,” aldus de Fransman. “Hij moest bij McLaren starten in een team dat met betrouwbaarheidsproblemen kampte en hij kon bijna nooit beschikken over hetzelfde materiaal als Alonso.”

“Ik denk wel dat Vandoorne nu op hetzelfde niveau zit dan zijn teamgenoot, misschien is hij zelfs beter. Hij pakt zijn groeiproces verstandig aan en maakt geen fouten.”

Prost vertelt ook dat Vandoorne zich volgend jaar zal moeten bevestigen want de verwachtingen zullen hooggespannen zijn voor het pakket McLaren-Renault. Als deze nieuwe samenwerking succesvol blijkt moet er gepresteerd worden.

“Volgend jaar zal hij met een goede motor moeten bewijzen hoe betrouwbaar en efficiënt hij is. In een team met Alonso zal dat niet vanzelfsprekend worden maar Stoffel moet vooral kalm blijven en zijn tijd nemen. Dan voorzie ik weinig problemen in de toekomst en zo zal hij zelfs de bovenhand nemen.”

‘Le Professeur’ keek ook terug op het voorbije seizoen waarin Renault, het team waar hij als adviseur voor werkt, het bij wijlen moeilijk had met de moderne technologie in de hedendaagse F1.

“We bevinden ons vandaag in een tijd van spitstechnologie, maar dat is normaal. Bepaalde momenten waren we een beetje overweldigd door de technologie maar dat hoeft niet altijd iets negatief te zijn. Dat is immers een cyclus,” besluit de Fransman

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België