Alain Prost wordt ‘speciaal adviseur’ van F1-project Renault

21 februari 2017 — Tijdens de presentatie van de Renault R.S.17 deelde Renault mee dat Alain Prost de rol van 'speciaal adviseur' op zich zal nemen.


Alain Prost had van 1997 tot en met 2001 zijn eigen team kn de F1 en dat met een Renault-motor. In 1993 veroverde hij zijn wereldtitel in een Williams die werd aangedreven door een Renault-motor. Zijn verbondenheid met Renault is na vandaag echter nog toegenomen.

Zo’n jaar geleden kondigde Renault aan dat het met een eigen fabrieksteam opnieuw zou deelnemen aan de Formule 1. In de aanloop daarnaartoe werd Alain Prost reeds voorgesteld als ambassadeur van Renault. Vandaag werd hij bovendien ook nog eens benoemd tot ‘speciaal adviseur’ van het F1-project van de Franse constructeur.

“Hij zal het team heel wat ervaring en een groot netwerk bijbrengen, alsook de mogelijkheid om met de rijders te praten,” aldus Renault Sport Racing president Jerome Stoll.

Alain Prost kijkt zelf alvast uit naar zijn nieuwe rol binnen Renault en haar F1-project.

“Wat belangrijk is, is dat Renault opnieuw competitief wordt en zo snel mogelijk opnieuw kan winnen,” zei Prost in een reactie. “Het is niet de eerste keer dat ik betrokken ben bij Renault. Het zal geen dagdagelijkse functie zijn, het zal eerder iets achter de schermen zijn.”

“Soms is het goed om in situaties als deze te zitten, waarbij je deel kan uitmaken van een comité en je het team kan helpen om voor de toekomst de beste beslissing te nemen en de beste strategie te laten volgen,” aldus Prost.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België