Albon scoort eerste punten: “Met veel plezier geprofiteerd van uitvalbeurt beide Renaults”

01 april 2019 — Alexander Albon was in Bahrein nog maar aan zijn tweede F1-race toe maar hij behaalde daarin wel meteen zijn eerste wk-punten, al moest hij daarvoor wel op een beetje geluk rekenen.

Dit bericht bekijken op Instagram

2 points!! ߘ„ We can be happy with that! A great feeling to get my first points and give @tororosso and @hondaracingf1 something for all their hard work! ߓ¸: @gettyimages

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op

“Mijn start was zeer slecht, ik speelde het iets te safe in de eerste twee bochten,” blikt Albon terug op het begin van zijn race. “Uiteraard kenden we heel wat geluk toen beide Renault-bolides uitvielen, maar ik neem zo’n geschenk graag met beide handen aan.”

Albon beleefde naar eigen zeggen veel plezier aan zijn race op het circuit van Sakhir. De Toro Rosso-piloot was vaak betrokken bij gevechten en had dus zijn bezigheid tijdens de race. Om dan in de punten te finishen is uiteraard eens zo leuk.

“Ik had het gevoel dat ik tijdens de race constant met iemand aan het vechten was, er viel altijd wel iets te doen!” aldus Albon.

“Het was een uitdaging om in te halen want wanneer je dicht bij een andere wagen kwam raakten de banden oververhit, waardoor je vast kwam te zitten.”

Albon beleefde in zijn Toro Rosso F1-bolide veel plezier aan de race en finishte als negende, waarmee hij meteen zijn eerste punten uit zijn nog jonge F1-carrière behaalde.

“Ik heb er echter van genoten en het was goed om deze ervaring op te doen. Ik ben zeer blij om mijn eerste punten te hebben behaald in de Formule 1. Hopelijk kunnen we deze snelheid aanhouden in China,” besloot Albon.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België