Alex Albon bekent schuld aan zware crash: “Ik had moeten inhouden”

28 november 2020 — Red Bull F1-piloot Alex Albon crashte gisteren zwaar tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Bahrein. De Britse Thai had naar eigen zeggen wat moeten inhouden en neemt de schuld voor de crash dus op zich.

“Ik denk dat het gewoon één van die dingen is die gebeuren, ik had moeten inhouden,” vertelde Albon na zijn crash. “Ik werd wat verrast door het gebrek aan grip. Het was redelijk moeilijk, een vreemde hoek om in te crashes dus niet leuk. Maar ik ben oké.”

“Tijdens de eerste oefensessie voelde de wagen meteen redelijk goed. Tijdens de tweede oefensessie probeerde ik enkel dingen die niet goed werkten maar dan vooral wat de manier van rijden met de wagen betreft.”

Red Bull-teambaas Christian Horner was vooral tevreden dat Albon ongeschonden uit de crash kwam en dat er geen al te erge gevolgen voor de rest van het raceweekend zullen zijn.

“Gelukkig is Alex oké, dat is het belangrijkste,” vertelde Horner tegenover ‘Sky Sports F1’. “Er is uiteraard veel oppervlakkige schade.”

“De monocoque lijkt oké, de motor lijkt oké, het was geen versnellingsbak die we tijdens de race zouden gebruiken, al hebben de jongens wel heel wat werk om tijdens de nacht de wagen te herstellen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België