Alex Albon: “Ik voelde me bij Red Bull geen rookie meer”

08 december 2019 — Alex Albon heeft tijdens het FIA-prijzengala in Parijs de trofee van 'Rookie van het jaar' gekregen. De Britse Thai vindt dat uiteraard een mooie eer, al geeft hij ook toe dat hij zich na zijn promotie naar Red Bull geen 'rookie' meer voelde.

Dit bericht bekijken op Instagram

An honour to be named the @fia.official 2019 Rookie of the Year ߘ¬ It’s been a pretty surreal season for me and I can’t thank everyone who’s helped me to get here enough. There are areas I know I need to improve, so let’s make 2020 even better! ߑʰߏ¼

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op

Tijdens de zomerpauze werd Alex Albon gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Albon moest vanaf de GP van België daar de teleurstellende Pierre Gasly vervangen die terug naar Toro Rosso werd gestuurd.

Albon had tot dan al enkele knappe prestaties bij Toro Rosso neergezet en ook bij Red Bull Racing maakte hij indruk, dat ondanks het feit dat je als teamgenoot van Max Verstappen steeds enigszins in de schaduw rijdt.

Voor Albon zelf betekende de promotie van Toro Rosso naar Red Bull Racing een ingrijpende verandering, in die mate zelfs dat hij zichzelf geen rookie meer voelde.

“Ik moest soms tegen mezelf zeggen dat ik nog steeds een rookie was. Wanneer je bij Red Bull racet gaat dat gevoel immers wat weg door de verwachtingen enz. die er dan zijn,” aldus Albon.

“Wanneer ik terugblik op mijn eerste jaar in de F1 dan ben ik erg blij. Ik zag enkele goede momenten maar ik ben ook erg zelfkritisch en ik wil mezelf constant verbeteren.”

“Ik wil het excuus dan ook niet gebruiken dat ik een rookie ben. Ik wil gans het weekend snel zijn. Het is normaal dat je jezelf als rijder constant wil verbeteren. Ik weet dat er nog ruimte voor verbetering is.”

“Ik besef dat ik nog constant aan het leren ben maar ik ben tevreden over mijn eerste jaar in de F1 en hoe het verlopen is,” besloot Albon.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België