Alex Albon: “Ik wil de luis in de pels van Mercedes zijn”

29 november 2020 — Red Bull F1-piloot Alex Albon hoopt dat hij het Mercedes tijdens de GP van Bahrein moeilijk kan maken, hij wil de luis in de pels zijn.

Alex Albon kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Bahrein, zijn beste kwalificatie ooit in de Formule 1. De Britse Thai herstelde zich zo mooi van een zware crash tijdens een oefensessie op vrijdag.

“Als je ziet waar ik me 24u geleden bevond dan is dit duidelijk een goed resultaat,” aldus Albon, die wel een seconde trager was dan polesitter Lewis Hamilton. Het verschil met teamgenoot Max Verstappen bedroeg eveneens zes tienden.

“Ik had me graag wat dichter bevonden maar met de vierde plaats op de grid kunnen we ons mengen in de strijd. Hopelijk maak ik een goede start en kan ik de luis in de pels van Mercedes zijn.”

Ondanks zijn crash tijdens de tweede oefensessie voelde Albon zich ook tijdens de rest van het raceweekend behoorlijk goed.

“De eerste oefensessie was redelijk goed en ook de derde oefensessie was redelijk goed, dus de vierde plaats is zeker niet onrealistisch.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België