“Alex Albon heeft zich als teamgenoot van Max Verstappen bewezen”

19 september 2020 — Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, heeft Alex Albon met zijn podiumplaats tijdens de GP van Toscane, voldoende gedaan om zijn racezitje bij Red Bull te behouden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Feels really, really good ☺️ It hasn’t been an easy journey so far this year, but to everyone who has been by my side, this is for you! ߒª

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op

Alex Albon zijn positie binnen het Red Bull F1-team is doorheen het seizoen serieus ter discussie komen te staan. Albon leek sterk aan het seizoen te beginnen maar na onder andere een aanrijding met Lewis Hamilton volgden vervolgens heel wat teleurstellende resultaten.

Het contrast met Pierre Gasly, de rijder die hij midden vorig jaar bij Red Bull kwam vervangen, werd steeds groter. De Fransman reed zich bij AlphaTauri steeds nadrukkelijker in de kijker en behaalde op het circuit van Monza zelfs verrassend genoeg zijn eerste F1-overwinning.

Ondanks dat Alex Albon zijn positie steeds nadrukkelijker ter discussie kwam te staan heeft de Britse Thai volgens Ross Brawn voldoende gedaan om zijn racezitje bij Red Bull te handhaven.

“Alex Albon kende een seizoen dat tegen zit en hij zal het ongetwijfeld moeilijk gehad hebben om te zien hoe Pierre Gasly, de rijder die hij halverwege vorig jaar bij Red Bull verving, zijn eerste overwinning behaalde terwijl hij zelf niet wist te scoren,” aldus Brawn.

“Op het circuit van Mugello reed hij echter geweldig en hij moest er zeker en vast hard voor werken. Sommige van zijn inhaalmanoeuvres waren schitterend, vooral zijn inhaalmanoeuvre op Daniel Ricciardo voor de derde plaats.”

Brawn verwacht dan ook dat Albon gewoon de teamgenoot van Max Verstappen zal blijven.

“Met Max Verstappen heeft Albon een geweldige teamgenoot en het gaat voor hem altijd een serieuze uitdaging seizoen, net zoals dat ook voor eender welke andere rijder naast Verstappen zou zijn,” vertelt Brawn.

“Ik vind dat hij het goed genoeg heeft gedaan om zijn racezitje te behouden. Deze podiumplaats zal hem bovendien een serieuze boost op het vlak van zijn zelfvertrouwen gegeven hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België