Alex Albon na sterke inhaalrace in de punten: “Mooie beloning voor het team”

14 april 2019 — Het is voor Toro Rosso-rijder Alexander Albon een raceweekend vol hoogtes en laagtes geworden. Na een crash in de laatste oefensessie moest hij uit de pitlane vertrekken maar hij slaagde er toch nog in om een punt te scoren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Your @f1 Driver of the Day! Pit lane ➡️ P10 ߒª @alex_albon ⁣ ⁣ #F1 #ToroRosso #Honda #RedBull #Motorsport #Race1000 #ChineseGP⁣ #ߓ· x @gettyimages

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Alexander Albon moest gisteren de kwalificaties nog aan zich laten voorbijgaan omdat zijn auto te fel beschadigd was na een crash in de laatste oefensessie. Dat had tot gevolg dat hij de race begon vanuit de pitlane maar door goed strategisch werk van zijn team wist de Thai nog een punt te sprokkelen.

“Ik wil eerst en vooral het team bedanken voor het harde werk gisteren,” aldus Albon op de officiële website van Toro Rosso.

“Na de derde oefensessie zag het er niet zo goed uit maar de mannen hebben vannacht hard gewerkt om het chassis te veranderen. Ze verdienden dus een goede race en ik ben blij dat ik een punt kon scoren om hen te belonen.”

“We hadden het hele weekend al een goed tempo en ik had er alle vertrouwen in dat we zouden kunnen doorstoten naar Q3, daar hebben we door de herstellingen helaas niet de kans toe gekregen.”

“Het was een moeilijke race omdat we eerst hadden gekozen voor een twee-stopsstrategie maar de bandenslijtage lag hoger dan de meeste mensen gedacht hadden. Omdat we sinds de tweede oefensessie wisten dat we goed waren met de banden hebben we besloten om ervoor te gaan en we probeerden te overleven op de harde compound.”

“Op het einde was ik wat nerveus toen Grosjean me bijna te pakken had maar ik ben echt blij dat we het tot een goed einde hebben gebracht,” besluit Albon.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België