logo
 

Alex Albon onthult grootste ‘sterkte’ van Charles Leclerc

07 mei 2019 — Toro Rosso-rijder Alex Albon kent Charles Leclerc erg goed van tijdens de lagere raceklassen. De Britse Thai meent ook te weten wat het sterke punt van Leclerc is waardoor de Ferrari-piloot zo goed is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Albon en Leclerc reden in 2015 tegen elkaar tijdens het Europese Formule 3-kampioenschap. Het jaar nadien streden beide heren opnieuw tegen elkaar in de GP3-series, een raceklasse waarin Leclerc zich tot kampioen kroonde en Albon tweede werd.

Ook dan was de strijd voor beide heren nog niet voorbij. In 2017 streden Albon en Leclerc opnieuw tegen elkaar in de Formule 2. Albon werd ‘slechts’ tiende terwijl Leclerc opnieuw kampioen werd.

Doordat ze jarenlang tegen elkaar streden meent Albon de sterke punten van Charles Leclerc te weten. Volgens Albon is Leclerc omwille van één specifieke reden zo goed.

“Ik ken hem sinds onze periode in de karting,” aldus Albon tegenover ‘Motorsport-Total’. “Charles voelt zeer snel het gripniveau aan, zelfs wanneer het regent.”

Volgens Albon moet je al zeer goed zijn om Leclerc te verslaan en indien je dat doet dan zal het verschil meestal niet groot zijn.

“Hij kent geen zwakke punten in trage, medium of snelle bochten. Wanneer je sneller bent dan hem dan is dat meestal met slechts twee of drie tienden, meer voorsprong krijg je niet.”

Leclerc kende tot dusver een blitzcarrière in de Formule 1. De Monegask mocht na amper één seizoen al de overstap naar Ferrari maken en is daar meteen de grote uitdager van Sebastian Vettel. Volgens Albon is en blijft Leclerc nog steeds dezelfde.

“Wanneer je hem tegenkomt in de paddock dan is hij nog steeds dezelfde gast: bescheiden, zeer ambitieus en zeer getalenteerd,” besloot Albon.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Alexander AlbonCharles Leclerc

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië