Alex Albon wil als titelkandidaat beschouwd worden

06 februari 2020 — Alex Albon wil net als zijn teamgenoot Max Verstappen als kanshebber op de F1-titel beschouwd worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Vorig jaar debuteerde Alex Albon bij Toro Rosso en na de zomerpauze mocht hij de stap naar grote broer Red Bull Racing zetten. De Britse Thai werd daar als vervanger van Pierre Gasly de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Als het op titelkandidaten voor 2020 aankomt wordt er bij Red Bull vooral alleen met Max Verstappen rekening gehouden. Toch hoopt Alex Albon dat ook hij tijdens zijn tweede seizoen in de Formule 1 als titelkandidaat beschouwd wordt.

“Ik wil me daar bevinden, ik wil mee vooraan strijden,” vertelde Albon eerder deze week in Londen tegenover ‘Sky F1’.

Albon hoopt dan ook dat hij de kloof met teamgenoot Verstappen kan verkleinen en dat hij zo steeds meer aandacht op hem kan richten. Tegelijkertijd blijft Albon echter ook met beide voeten op de grond.

“Ik weet dat ik aan mezelf moet werken, ik denk niet dat ik er al ben en ben nog steeds erg hard aan het werken. Er zijn voldoende aspecten die beter kunnen.”

“Wat mij betreft beschouw ik Max als iemand waarnaar ik kan opkijken en waardoor ik me kan verbeteren door naar zijn data te kijken. Ik kan dan zien waar hij snel is, het is bovendien geen geheim dat hij zeer snel is.”

“Tegelijkertijd focus ik me vooral op mezelf en probeer ik om de kloof te dichten. Uiteindelijk wil ik hem voorbijsteken, dat zou leuk zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België