Alex Albon wil nu een goede basis leggen voor 2020: “Volop de strijd aangaan dan”

25 november 2019 — Na zijn promotie van Toro Rosso naar Red Bull moest Albon zich inwerken in een nieuwe omgeving en bij een nieuw team. De Britse Thai deed dat uitstekend en wil nu vlug nog de basis leggen voor het F1-seizoen 2020.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op

“Ik probeer gewoon verder te bouwen op wat ik tot dusver gedaan heb,” vertelt Albon tegenover ‘Crash.net’. “Ik heb niet veel veranderingen gedaan op het vlak van mijn denkproces en hoe ik de dingen aanpak.”

“In mijn achterhoofd probeer ik me zo goed mogelijk verder te ontwikkelen en probeer ik me klaar te maken voor volgend jaar.”

Na zijn debuutseizoen in de Formule 1 heeft Albon al heel wat meer ervaring en dat zal de Britse Thai komend seizoen helpen om zijn prestaties naar een nog hoger niveau te tillen.

“Volgend jaar zal ik de circuits beter kennen en zal ik meer ervaring hebben. Alles draait rond het verkrijgen van een goede basis voor 2020 en klaar te zijn voor het nieuwe seizoen,” blikt Albon vooruit naar volgend seizoen.

“Wanneer je je meer comfortabel in het team voelt dan komen ook de rondetijden en zal het beter gaan.”

“Eenmaal je het team en de wagen kent dan volgt ook de performance. Je kan dan immers steeds meer beginnen pushen en ga je met het team ook de richting uit die je wil.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België