Alex Wurz sluit toekomstige rol als F1-teambaas niet uit

20 november 2015 — De voorbije dagen raakte bekend dat Alex Wurz de functie van teambaas bij het Manor F1 team niet heeft aanvaard, al sluit de voormalig F1-piloot een toekomstige rol als F1-teambaas niet uit.


Wurz kondigde onlangs aan dat hij zijn autosportcarrière als racepiloot voor bekeken houd, al betekent dat nog niet dat we Wurz helemaal niet meer in de autosport zullen zien.

Meteen na de aankondiging van zijn afscheid van de autosport werd Wurz gelinkt aan de rol van teambaas bij het Manor F1 team, maar dat aanbod legde de Oostenrijker naast zich neer.

“Het was niet het juiste moment omdat ik in de nabije toekomst een bepaalde richting uitga,” blijft Wurz enigszins op de vlakte tegenover Autosport. “Ik heb besloten dat ik de job niet wenste te doen en mijn oorspronkelijke richting wenste uit te blijven gaan. Daar kan ik momenteel echter niet veel over zeggen.”

Wanneer Wurz vervolgens gevraagd wordt of hij zich later binnen een F1-team als teambaas of een andere belangrijke functie ziet, antwoordt hij als volgt.

“Misschien. Het zou sowieso een uitdaging zijn, maar ik heb altijd al van nieuwe uitdagingen gehouden,” besluit Wurz.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België