Alex Zanardi aan de beterhand: “Mag naar een ziekenhuis dichter bij huis”

23 november 2020 — Het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan laat weten dat de toestand van Alex Zanardi verbeterd is en dat hij kan worden overgebracht naar een ziekenhuis in Padua, korter bij zijn woonplaats.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alex Zanardi (@zanardiofficial)

Er is nog maar weinig informatie naar buiten gekomen over de gezondheidstoestand van de onfortuinlijke Zanardi die in juni van dit jaar terwijl hij met zijn handbike aan een estafette deelnam in botsing kwam met een vrachtwagen.

Sindsdien verbleef Zanardi in verschillende ziekenhuizen in Sienna en later Milaan, waar hij verschillende operaties aan de hersenen en het hoofd onderging.

Het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan, waar Zanardi, de laatste tijd verbleef komt nu naar buiten met de volgende verklaring.

“Zanardi heeft een fysieke en neurologische toestand van algemene stabiliteit bereikt die de overbrenging naar een andere ziekenhuis, en de daaruit voortvloeiende benadering van de gezinswoning, mogelijk heeft gemaakt.”

“In de afgelopen twee maanden heeft hij ook een pad van fysieke en cognitieve revalidatie kunnen inslaan,” voegde het ziekenhuis eraan toe.

Naast zijn carrière in de autosport, en het vreselijke ongeluk op de Lausitzring waarbij hij beide benen verloor, is Zanardi waarschijnlijk het meeste bekend om zijn doorzettingsvermogen.

Hij bleef niet bij de pakken zitten na de amputatie van zijn benen en legde zich toe op het handbiken, een discipline waarin hij verschillende olympische medailles wist te veroveren.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België