Alex Zanardi nog steeds in kritieke toestand na vijf uur durende operatie

07 juli 2020 — Het universitair ziekenhuis van Siena heeft maandag een update gegeven over de gezondheidstoestand van Alex Zanardi.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alex Zanardi (@zanardiofficial) op

De toestand van Alessandro Zanardi blijft kritiek, het ziekenhuis van Siena liet in een verklaring weten dat de Italiaan een vijf uur durende operatie ondergaan heeft met het doel om zijn schedel te reconstrueren.

“Het universitair ziekenhuis in Siena informeert dat de patiënt een andere operatie heeft ondergaan. Die werd uitgevoerd door professionele mond- en kaakchirurgen en neurochirurgen. Het doel was om de gezichtsschedel te reconstrueren en de gebieden te stabiliseren die bij het ongeluk van 19 juni getraumatiseerd waren.”

“De operatie werd gepland door het gespecialiseerde team dat voor de sporter zorgt. Het maakt de voortzetting van het therapieprogramma mogelijk.”

“De breuken waren complex”, legt professor Paolo Gennaro, hoofd van de afdeling schedelreconstructie, uit.

“Dit betekende dat we voorzichtig te werk moesten gaan. We gebruikten geautomatiseerde, digitale 3D-technologieën om de patiënt te meten. Hoewel we hier regelmatig te maken hebben met breuken is dit geval tamelijk complex.”

“Alex Zanardi werd na ongeveer vijf uur chirurgie weer op de intensive care geplaatst. Hij is nog steeds onder verdoving en wordt mechanisch beademd. Zijn toestand is stabiel vanuit een cardiorespiratoir (hart) en metabool (metabolisme) oogpunt en ernstig vanuit een neurologisch (hersenen) oogpunt. De prognose blijft geheim.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België