logo
 

Alexander Albon grootste kanshebber op tweede Toro Rosso-zitje

17 oktober 2018 — Alexander Albon, Formule E-rijder bij Nissan, werpt zich op als grootste favoriet voor het tweede zitje bij Toro Rosso in 2019.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op

Volgens ‘Autosport’ onderhandelt Helmut Marko met Nissan om Alexander Albon los te weken en binnen een paar dagen zullen we weten of dat gelukt is. Naar verluidt is Nissan enorm gefrustreerd over het feit dat ze misschien een rijder zullen verliezen die ze al vroeg hadden vastgelegd voor komend seizoen.

Normaal gesproken zou Albon deze week aan de bak gaan bij Nissan tijdens de pre-season testweek van de FE in Valencia maar de jongeling blonk uit in afwezigheid.

Albon koos rond de GP van Hongarije om voor de Formule E te kiezen omdat er geen plaats voor hem bleek te zijn in de F1 in 2019. Hij tekende een meerjarige overeenkomst met Nissan, dat dit jaar met DAMS aan de start staat.

Door de verschuivingen op de rijdersmarkt en het vertrek van Pierre Gasly naar Red Bull is Toro Rosso nog steeds op zoek naar een tweede rijder voor volgend jaar. Albon heeft bovendien een verleden als Red Bull-junior maar na 2012 zag Marko geen brood meer in de Thaise Brit.

Volgens Helmut Marko heeft Albon zich sinds 2012 herpakt en het zou alleszins niet de eerste keer zijn dat Marko iemand een tweede kans geeft.

Volgend jaar vinden we immers Kvyat terug bij Toro Rosso en vorig jaar toverde hij Brendon Hartley als wit konijn uit zijn hoed. Beide rijders hadden ook al eens de bons gekregen als Red Bull-junior.

Als Albon daadwerkelijk bij Toro Rosso in de F1 aan de slag gaat in 2019 zal hij er voormalige collega’s als George Russell en Lando Norris terugvinden. Het zou ook betekenen dat er voor Brendon Hartley geen plaats meer is op de grid.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België